♡ Je kunt een latere verzenddatum aangeven bij jouw bestelling. Dan versturen wij pas op die dag. Liefs, team Verrasjelief ♡

Wanneer en waarom is het secretaressedag?

Waarom vieren we Secretaressedag?

Laten we eerlijk zijn… Waar zou je zijn zonder jouw multifunctionele, altijd goed georganiseerde en attente management assistent? Daarom mag je dit jaar niet vergeten jouw rechterhand in het zonnetje te zetten met Secretaressedag!

Een goede management assistent of officemanager is niet meer weg te denken uit een groot bedrijf. Hij of zij regelt alles waar jij zelf geen tijd voor hebt en zorgt ervoor dat jij geen afspraak mist en alle belangrijke zaken op tijd regelt.

Maar, hoe is Secretaressedag eigenlijk ontstaan?

Nationale Secretaressedag is een jaarlijkse ‘feestdag’ in Nederland en België. Elk jaar op de 3e donderdag van april worden secretaresses, secretarieel medewerkers en management assistentes door hun werkgever bedankt voor hun harde werk binnen de organisatie. Ze worden op Secretaressedag in het zonnetje gezet met een mooi cadeau.

Secretaressedag is van oorsprong door Amerikanen bedacht. De bedoeling van het jaarlijkse evenement was om de secretaresse of secretarieel medewerker in het zonnetje te zetten, stil te staan bij haar of zijn toegevoegde waarde voor de organisatie en om het imago van het secretaressevak te verbeteren. Daarbij richtten de organisatoren zich op de managers en op secretaresse of secretarieel medewerker zelf. Ook in andere landen bestaat een jaarlijkse Secretaressedag.

In de Verenigde Staten is ‘Secretary’s Day’ inmiddels omgedoopt tot ‘Administrative Professionals’ Day’. In Amerika wordt deze dag jaarlijks gehouden op de woensdag van de laatste volle week van april. Secretaressedag werd in 1989 in Nederland geïntroduceerd door Secretaresse Magazine, StarJob Secretaresse Uitzendbureau, Schoevers, Fleurop en Bloemenbureau Holland. Het heette toen ‘Secretary’s Day’. (Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Secretaressedag)

Wanneer is secretaressedag de komende jaren:

Secretaressedag 2024 is op donderdag 18 april 2024

Secretaressedag 2025 is op donderdag 17 april 2025

Secretaressedag 2026 is op donderdag 16 april 2026

secretaressedag 2027 is op donderdag 15 april 2027

Met welke cadeaus kun je jouw secretaresse verrassen op secretaressedag?

Er zijn natuurlijk veel leuke cadeaus te bedenken waar je een jouw managementassistente of officemanager kunt bedanken op secretaressedag. Wij geven een aantal leuke cadeautips:

  1. Olijfolie in parfumfles
  2. Geurolie met geursteentje in geschenkkoker
  3. Eetbare wijnproeverij (https://verrasjelief.nl/cadeau/giftbox-wijnproeverij-real-winegum-merlot-chardonnay-rose
  4. Giftbox:'Een compliment voor jou'
  5. Luxe giftbox met vegan FairTrade chocolade
  6. Janzen giftbox Peaceful Moments
  7. Vilten tas met hamamdoek
  8. Sojageurkaars 'jij bent goud waard'
  9. Houten sieradenbox van Zusss
  10. Biologisch theepakketje 'momentje waardering'

We hopen je hiermee weer voldoende inspiratie te hebben gegeven en helpen je heel graag door jouw cadeau mooi in te pakken en op tijd naar jou of jouw collega te verzenden.

Groetjes, Natascha, Anne-Bo, Liesbeth en de rest van ons team :-)

Geplaatst op apr 11, 2023